Ossenhaas in Baconjasje
Klik op het ingredient om te bestellen
- 200gr ossenhaas per persoon
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 4 plakken ontbijtspek
- 3 el 't Streeckhuys Olijfolie met truffel
- 125 g sjalotjes, fijngesneden
- 300 g kastanje champignons - in dunne plakjes
- 75 gram crème fraîche
- 150 ml slagroom
- 375 g broccoliroosjes
- 200 g pappardelle of tagliatelle
- Peper & zout
- Peterselie
Ossenhaas gebakken in een fijn jasje van spek, hoe kan het beter?
BEREIDING
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 150 graden zodat de ossenhaas direct na het bakken in de oven kan.
- Kook de pasta volgens de verpakking en kook kort de gesneden broccoliroosjes – giet af en zet opzij.
- Dep het vlees droog met keukenpapier. Wikkel de ontbijtspek om de ossenhaas, zet vast met een takje rozemarijn en bak kort aan elke kant in een pan met twee el. olijfolie met truffel – breng op smaak met zout en peper
- Bak het vlees rondom kort aan in twee el. olijfolie met truffel. Haal na twee minuten het vlees uit de pan en ga verder met garen in de oven.
- Leg de ossenhaas in een ovenschaal en plaats in de oven. Voorzie de ossenhaas eventueel van een kerntemperatuur meter zodat je de juiste temperatuur in de gaten kunt houden. Haal de ossenhaas uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie voor ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur stijgt dan nog een paar graden tijdens het rusten. Houd een kerntemperatuur aan van tussen de 52 en 56 graden.
- Laat de pan op het vuur staan, voeg een takje rozemarijn en de gepelde, gehalveerde knoflook en nog 2 eetlepels olijfolie met truffel toe – fruit hierin de sjalotten en champignons, voeg de room toe en roer de crème fraîche erdoor – breng op smaak met zout en peper
- Voeg vervolgens de pasta en broccoli toe aan de pan, meng alles door elkaar en serveer met de ingepakte ossenhaas.
- Bestrooi met versgehakte peterselie.