Kogelbiefstuk met mosterd-roomsaus en gebakken champignons
Klik op het ingredient om te bestellen
- 6 Kogelbief lappen
- 1 Ui
- 3 teentjes Knoflook
- 250 gram Champignons
- Peper & Zout
- 60 gram Braadboter
- 2 eetlepels Mosterd
- 80 gram Roomkaas met bieslook
- 2 dl Slagroom
- Peterselie
Recept voor 6 personen.
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Verwarm voor de saus de room, de roomkaas en de mosterd al roerend tot een gladde saus.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur rondom bruin.
Bestrooi ze met wat zout en peper. Draai het vuur halfhoog en laat de biefstukken nog ca. 3 minuten per kant bakken (hangt af van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid)
Neem de biefstukken uit de pan en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats rusten.
Bak de in plakjes gesneden champignons, de gesnipperde ui en de teentjes knoflook in het braadvet tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg zonodig een extra klontje boter toe. Breng op smaak met wat zout en peper en de verse peterselie.
(saus kan later weer op gewarmd worden, maar kan ook gemaakt worden tijdens het bakken van de biefstukjes)
Ga terug naar het overzicht