Pita Kebabburger
Klik op het ingredient om te bestellen
- 4 Kebabburgers
- 4 Pita broodjes
- 1 Komkommer
- 350 gram griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram Baby leaf sla
- Peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- Dille
- Citroensap
- Ontdooi de pita’s en haal de burgers minstens een halfuur voor het bereiden uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Rasp de komkommer. Bestrooi de komkommer met zout, doe in een vergiet en laat in de koelkast uitlekken.
- Verwarm of rooster de pita’s even in de oven.
- Doe de (room)boter of olie in de (grill)pan en zet het vuur hoog. bak de burger even aan. Nadat de hamburgers bruin zijn laat je ze zachtjes garen voor ongeveer 4 minuten op beide zijde op laag vuur.
- Pel de knoflookteentjes en hak de kruiden fijn. Droog de komkommerrasp met een theedoek en doe in een kom. Meng de knoflook, olijfolie en yoghurt erdoor en daarna de fijngehakte kruiden. Maak op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijdt de pita’s open en smeer ze ruim in met de tzatziki. Beleg ze met de sla en de burger.
- Serveer met de resterende yoghurt en muntdressing in een kleine kom.
Fan van blauwe kaas? Ook erg lekker met wat verkruimelde gorgonzola als topping!
Ga terug naar het overzicht