Recept door: Marina Kanters

Gevulde paprika’s (uit de oven of BBQ!)

Klik op het ingredient om te bestellen

Recept voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. (of in de keramische bbq!)

Snijd de bovenkant van de paprika’s af (ongeveer twee cm vanaf de steel) en snijd het vruchtvlees van de bovenkant in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd eventueel een dun plakje van de onderkant, zodat de paprika’s goed blijven staan.

Snijd de lente uitjes in ringetjes en de knoflook en tomaten in kleine blokjes.

Verwarm 2 eetlepels boter hierin de groenteblokjes op een hoog vuur.

Voeg na 3 minuten het gehakt toe en schep dit door het groentemengsel.

Snijd het bolletje mozarella-kaas in kleine blokjes en roer ze, van het vuur af, door het groentemengsel. Maak de vulling op smaak af met versgemalen peper, zout en oregano. Vul hier de paprika’s mee en doe op iedere paprika een eetlepel ketchup.

Vet een ovenschaal in met een eetlepel boter, zet e gevulde paprika’s erin en schenk er de bouillon bij. Plaats de paprika’s in de oven (of bbq!) en laat ze in ongeveer 25 minuten gaar worden.

Ga terug naar het overzicht