Recept door: Ronald

Gevulde kip met venkel en mini groenten

Klik op het ingredient om te bestellen

Benodigdheden:

Rollade touw

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vul de kip met sinaasappelparten, knoflook en venkel (naar smaak), 10 gram boter, peper en zout en een takje rozemarijn.
  3. Hak de rest van de rozemarijn fijn en prak dit door het restant van de zachte boter.
  4. Bestrijk de bovenkant van de kip en de poten met boter.
  5. Bestrooi de kip met peper en zout en plaats het geheel in een ovenschaal met het restant van de venkel ernaast.
  6. Zet de kip een half uur op 180 graden in de oven.
  7. Draai de temperatuur na een half uur op 120 graden en laat hem nog 60 minuten bakken.
  8. Bedruip de kip af en toe met het vocht van de bodem.
  9. Voor een mooi bruin korstje de laatste 7 minuten de grill aanzetten op 200 graden.
  10. De kerntemperatuur van de kip is 72 graden.

Tip! Serveer met rosevalaardappels en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

 

Ga terug naar het overzicht