Recept door: Ronald
Gevulde kip met venkel en mini groenten
Klik op het ingredient om te bestellen
Benodigdheden:
Rollade touw
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vul de kip met sinaasappelparten, knoflook en venkel (naar smaak), 10 gram boter, peper en zout en een takje rozemarijn.
- Hak de rest van de rozemarijn fijn en prak dit door het restant van de zachte boter.
- Bestrijk de bovenkant van de kip en de poten met boter.
- Bestrooi de kip met peper en zout en plaats het geheel in een ovenschaal met het restant van de venkel ernaast.
- Zet de kip een half uur op 180 graden in de oven.
- Draai de temperatuur na een half uur op 120 graden en laat hem nog 60 minuten bakken.
- Bedruip de kip af en toe met het vocht van de bodem.
- Voor een mooi bruin korstje de laatste 7 minuten de grill aanzetten op 200 graden.
- De kerntemperatuur van de kip is 72 graden.
Tip! Serveer met rosevalaardappels en gegrilde groenten.
Eet smakelijk!
Ga terug naar het overzicht