Recept door: Johan

Gevulde aardappels met raclette

Klik op het ingredient om te bestellen

Benodigdheden:

Bakvorm voor 6 Muffins

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en snijd de raclette en mozzarella in reepjes.
  2. Maak de aardappel schoon en kook ze in zijn geheel, met schil, in een grote pan met water gedurende zo’n 40 minuten tot deze zacht zijn.
  3. Snijd ongeveer 1cm van de top van de aardappel af.
  4. Wikkel de aardappel in met de plakjes ontbijtspek en plaats deze met de dwars doorgesneden kant naar boven in de bakvorm. Doe dit voor alle aardappels.
  5. Hol met een lepel via de platte kant de aardappels voor het grootste deel uit. De aardappelen hoeven niet helemaal leeg van binnen te zijn. Bewaar de inhoud in een aparte schaal.
  6. Vul de aardappels met wat knoflook (naar smaak), de mozzarella en plakjes raclette en bestrooi deze tenslotte met wat geraspte kaas.
  7. Pak de schaal met de vulling van de aardappels en voeg hier de aardappelzetmeel, eierdooier en zout aan toe. Prak en mix dit tot het een glad geheel is.
  8. Plaats de mix op een bakplaat met bakpapier en rol het plat. Snijd dit vervolgens in dikke reepjes. Besprenkel het met olijfolie en plaats dit in de oven.
  9. Bak de reepjes en de gevulde aardappels in de oven gedurende 20 minuten op 210 graden.

Dip de frieten in de gevulde aardappels!

 

Dinertip!

Serveer het gerecht als een hoofdgerecht met een charcuterie plank gevuld met de klassieke raclette begeleiders zilveruitjes en mini augurkjes, maar ook met allerlei mediterrane vleeswaren en olijven. Wij kunnen u hierin goed adviseren!

 

Eet smakelijk!

Ga terug naar het overzicht