Citroen couscous met Kip
Klik op het ingredient om te bestellen
- 2 kipfilets
- 100 gram couscous
- Groentebouillon tablet
- 1 el. 't Streeckhuys Olijfolie met citroen
- Zout & peper
- 0,5 tl komijn
- paprikapoeder
- 1 rode peper
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook - gehakt
- 1 citroen
- 0,5 bosje verse koriander

- Eerst krijgt de kip een marinade: Schil hiervoor de ui, snijd in kleine blokjes en halveer ook de pepers, ontpit en snijd ze in fijne reepjes.
- Meng vervolgens beide samen met olijfolie met citroen, knoflook, komijn, zout en peper. Laat de marinade minstens 30 minuten intrekken.
- Nu de couscous: bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg komijn, koriander en paprika en 1 groentebouillon tablet toe.
- Bak ondertussen de kipfilet met de marinade gaar.
- Roer de couscous goed door en breng op smaak met zout en peper.
- En vooral niet vergeten: pers een halve citroen met de hand uit boven het gerecht en garneer met de overgebleven citroen.