Citroen couscous met Kip

Klik op het ingredient om te bestellen

  • 2 kipfilets
  • 100 gram couscous
  • Groentebouillon tablet
  • 1 el. 't Streeckhuys Olijfolie met citroen
  • Zout & peper
  • 0,5 tl komijn
  • paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook - gehakt
  • 1 citroen
  • 0,5 bosje verse koriander

  • Eerst krijgt de kip een marinade: Schil hiervoor de ui, snijd in kleine blokjes en halveer ook de pepers, ontpit en snijd ze in fijne reepjes.
  • Meng vervolgens beide samen met olijfolie met citroen, knoflook, komijn, zout en peper. Laat de marinade minstens 30 minuten intrekken.
  • Nu de couscous: bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg  komijn, koriander en paprika en 1 groentebouillon tablet toe.
  • Bak ondertussen de kipfilet met de marinade gaar.
  • Roer de couscous goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • En vooral niet vergeten: pers een halve citroen met de hand uit boven het gerecht en garneer met de overgebleven citroen.
Ga terug naar het overzicht