Aspergemuffins
Klik op het ingredient om te bestellen
- 6 witte asperges
- 7 eieren
- 200 ml melk
- 3 eetlepels olie
- 220 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 150 gram ham reepjes
- 200 gram geraspte Gruyere kaas
- 5 plakken gegrilde ham
- 3 eetlepels mayonaise
- Peper & zout
Recept voor 10 muffins, extra nodig: muffintray of muffinvormpjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de muffinvormpjes in.
- Snijd de geschilde asperges in stukken van 1-2 cm lang.
- Klop 2 eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel in delen toe en roer goed los om klontjes te voorkomen. Roer ook 2 eetlepels peterselie er doorheen.
- Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
- Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham.
- Zet de tray in het midden van de oven en bak de muffins in 25 minuten gaar.
- Kook intussen de overgebleven eieren naar wens en snijd ze daarna in kwarten.
- Meng de mayonaise met de overgebleven peterselie.
- Serveer de aspergemuffins met een halve plak ham, een kwart ei en de peterselie-mayonaise.