Aspergemuffins

Klik op het ingredient om te bestellen

Recept voor 10 muffins, extra nodig: muffintray of muffinvormpjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de muffinvormpjes in.
  2. Snijd de geschilde asperges in stukken van 1-2 cm lang.
  3. Klop 2 eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel in delen toe en roer goed los om klontjes te voorkomen. Roer ook 2 eetlepels peterselie er doorheen.
  5. Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
  6. Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham.
  7. Zet de tray in het midden van de oven en bak de muffins in 25 minuten gaar.
  8. Kook intussen de overgebleven eieren naar wens en snijd ze daarna in kwarten.
  9. Meng de mayonaise met de overgebleven peterselie.
  10. Serveer de aspergemuffins met een halve plak ham, een kwart ei en de peterselie-mayonaise.
Ga terug naar het overzicht