Aspergecrêpes met taleggio

Klik op het ingredient om te bestellen

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng 1L water in een middelgrote kookpan aan de kook. Roer de eieren in een kom los en klop er dan met een garde 10el bloem, 350ml melk, 1/2tl zout en een snuf peper door tot een glad beslag ontstaat. Voeg als laatste, al mixend, de gesmolten boter door het beslag en klop dit nog even goed door.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1tl olie toe. Wacht tot de pan goed heet is en schenk er dan een beetje van het beslag in. Verdeel het beslag goed over de bodem, zodat er een dunne crêpe ontstaat. Leg er meteen een plakje achterham op. Bak de crêpe 1-2min per kant. Herhaal met de rest van het beslag en stapel ze op een bord.

3. Snijd 2-3cm van de uiteinden van de asperges, schil ze en snijd ze dan in de lengte in vier gelijke stukken. Voeg de asperges met 1/2tl zout en evt. 1el boter aan de pan toe zodra het water kookt en kook de asperges in 3-5min beetgaar. Giet af en laat de asperges in een vergiet uitstomen.

4. Snijd de taleggio eerst in plakjes en dan in grove stukjes

5. Was de babyspinazie grondig onder de koude kraan. Leg de crêpes op 2 bakplaten met bakpapier en beleg ze eerst met een paar blaadjes spinazie, dan met de asperges en de taleggio. Vouw de crêpes dicht en bak ze 3-4min in de oven tot de kaas is gesmolten.

Ga terug naar het overzicht