Oesterzwamschotel met Brugge Blomme

Klik op het ingredient om te bestellen

Hak de ui fijn, was de oesterzwammen en snijd ze in reepjes.
Fruit intussen de ui aan in de roomboter en voeg de spekblokjes en de oesterzwammen toe.
Verhoog het vuur en voeg peper, zout, rozemarijn en tijm toe.
Blus af met een scheut port. Wanneer de alcohol wat verdampt is voeg je de creme fraiche toe.
Meng de mosterd door het oesterzwam-mengsel en laat het geheel rustig inkoken.
Bak intussen de voorgekookte aardappelpartjes krokant in de roomboter en voeg naar smaak peper & zout toe.
Doe de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bedek ze met het oesterzwam-mengsel.
Dek af met de plakken Brugge Blomme en laat het geheel gratineren onder de grill-stand van de oven of laat het geheel 10 minuten smelten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Ga terug naar het overzicht